"Nee, ik kijk alleen even rond."

- Dit vaker gehoord?

Door de juiste vragen te stellen voorkomt u dit antwoord op uw openingszin. Dit, en nog veel meer tips!

vrijdag 1 november en zaterdag 2 november 2024

Beatrixgebouw, Jaarbeurs Utrecht

De Nationale Oogbeurs is een begrip in de wereld van slechtzienden in Nederland. Dit is dus een uitstekend moment om uw huidige klanten nóg beter te leren kennen, nieuwe klanten te ontmoeten en uw producten te verkopen. Hoe zorgt u ervoor dat uw deelname een succes wordt? Hier een aantal tips voor uw deelname.

Tip #1 - Reserveer de beste plek

Een strategische plek op de beurs kan u veel opleveren. Denk er daarom over na welke plek het beste past bij uw organisatie: reserveer uw plek bijvoorbeeld dichtbij de ingang, rondom het cateringplein of kies voor een stand op de kop van een rij. Op deze manier kunt u uw publiek nóg beter bereiken. Wat betreft de plekken geldt: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Wees dus op tijd met uw aanmelding!

Tip #2 - Stel vooraf uw doel vast

Zonder doelen te stellen is het succes van uw beurs-deelname lastig te meten. Zorg voor hele concrete doelstellingen en communiceer dat naar uw standbemanning. Op deze manier blijven rust en focus gewaarborgd en weet iedereen wat het plan is. Voor het opstellen van doelstellingen kunt u natuurlijk een goede inschatting maken, maar wat beter werkt is de S.M.A.R.T.-methode. Bekijk hier hoe u die methode kunt inzetten.

Tip #3 - Representatieve standbemanning

Het succes van uw deelname staat of valt met uw standbemanning. Presentatie is belangrijk, kleding ook, maar als het gaat om het overtuigen van de bezoeker, dan moet u het van het gesprek hebben. En daar heeft alleen uw standbemanning invloed op. Daar sluit tip nummer 4 naadloos op aan.

Tip #4 - Stel open vragen


Zorg ervoor dat u mensen niet voor het blok zet. Wanneer u vragen stelt waar alleen 'ja' of 'nee' op kan worden geantwoord, zult u in 95% van de gevallen een 'nee' te horen krijgen. Zorg dus voor een open gesprek door het stellen van open vragen. Check hier wat tips voor het voeren van een goed gesprek!

Tip #5 - Blijf lopen!

Een paar dagen beurs gaat u niet in de koude kleren zitten. Moeheid ligt op de loer en dat blijft ook bij de beursbezoeker niet onopgemerkt. Zorg ervoor dat u voldoende loopt tijdens de dagen of zorg zo nodig voor afwisseling binnen uw stand (door middel van een gesprekstafel o.i.d.). Lopen houdt uw lichaam wakker. En wat doet u met uw handen als u stil staat?

Tip #6 - Hoe krijgt u contact?

Zorg voor direct persoonlijk contact door verbaal contact te leggen. Noem uw naam en voor welke organisatie u op de beurs staat, zodat de bezoeker weet wie u bent. Kondig een hand altijd even aan, zodat u de bezoeker niet laat schrikken.

Tip #7 - Promotie, promotie, promotie!

Laat aan zoveel mogelijk mensen weten dat u op de beurs staat - en wáár. Zorg er dus voor dat uw relaties en potentiële klanten weten dat u op de beurs te vinden bent, en welk standnummer u heeft. Deel het via social media en uw website, laat uw werknemers een link opnemen in hun e-mailhandtekening en maak het bekend via uw vaste kanalen zoals nieuwsbrieven, folders, telefoontjes en dergelijke.

Tip #8 - Nodig uw netwerk uit

Nodig uw netwerk uit via uw eigen nieuwsbrief. Schrijf regelmatig een nieuwsbrief dat u aanwezig bent op de beurs. Iedereen heeft een eigen netwerk en als we samen onze netwerken inzetten bereiken we een gigantische doelgroep wat goed is voor iedereen op de beurs.

Weet u genoeg om uw organisatie in te schrijven?

Reserveer dan nu uw plek

Bent u naar ons op zoek?

Ben de Wild Productions B.V.

Hoofdstraat 123, 3781 AD Voorthuizen

oogbeurs@bendewild.nl

0342 473 251

Bezoekersanalyse
Tips voor standhouders
Standbenodigdheden huren
De beurs

De genoemde prijzen zijn exclusief btw. Deze website is eigendom van Ben de Wild Productions B.V., alle rechten voorbehouden. Lees de algemene voorwaarden met betrekking tot beursdeelname en onze privacyverklaring om inzicht te krijgen in uw rechten en plichten. Heb u hier vragen over? Bel of mail ons via de bovenstaande gegevens.